Zahit Alüminyum, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Adana Sanayi Odası’nın (ADASO) iş birliğiyle Adana Model Fabrika’da yürütülen Öğren-Dönüş Programı ile “yalın liderler” yetiştirdi. Sanayide verimliliği artırmak ve dijital dönüşümü hızlandırmak amacıyla gerçekleştirilen programda personelin yalın üretim yetkinlikleri geliştirildi. Bu sayede firmada yüksek oranlarda verimlilik artışı ve tasarruf sağlanması hedefleniyor.
İşletmelerde israftan arındırılmış katma değerli üretim sürecini desteklemek amacıyla Adana Model Fabrika’da hayata geçirilen 1. ve 2. Öğren-Dönüş Programı başarılı bir şekilde tamamlandı. Uzman isimler tarafından verilen eğitimlerde aralarında Zahit Alüminyum’un da bulunduğu 7 firma “yalın liderlerine”, verimlilik ve tasarruf konusunda yeni bir bakış açısı kazandırıldı.
Adana Sanayi Kampüsü’nde Adana Model Fabrika 1. ve 2. Öğren-Dönüş Programının tanıtımı yapıldı. Organizasyona Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdür Yardımcısı Hülya Öztoprak Yılmaz, ADASO Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, Genel Sekreteri Bora Kocaman ile firma temsilcileri katıldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdür Yardımcısı Hülya Öztoprak Yılmaz, işletmelerin üretim süreçlerindeki verimliliklerini artırarak maliyetlerini düşürebileceğini ifade etti. Model fabrikaların, verimliliği artırmak için en ideal uygulama alanları olduğuna dikkat çeken Yılmaz, bu merkezlerde yalın teknolojiler kullanılarak, “iş gücünden ve hammaddeden” ne şekilde verimlilik elde edilebildiğinin “teorik ve uygulamalı” olarak öğretildiğini kaydetti. 8 model fabrikasında 420’nin üzerinde Öğren-Dönüş Programı tamamlandığını hatırlatan Yılmaz, yüzde 76’lara varan verimlilik artışları gözlemlediklerini söyledi. Genel Müdür Yardımcısı Hülya Öztoprak Yılmaz, model fabrikadan yararlanmak isteyen KOBİ'lere ilişkin “yalın dönüşüm desteğinin” uygulamaya konulduğunu sözlerine ekledi.
Adana Sanayi Odası (ADASO) Meclis Başkanı İsrafil Uçurum ise konuşmasında; “model fabrika” projesiyle ile hizmet sundukları 60’tan fazla firmanın 200 milyon liranın üzerinde tasarruf elde ettiğini açıkladı. ADASO Genel Sekreteri Bora Kocaman da, şirketlere önemli destek sağlayacak bir merkez oluşturduklarını dile getirdi. Su laboratuvarı ve enerji verimliliği merkezinin, firmaların önümüzdeki 5 yılda hayata geçirmek zorunda oldukları “dijital ve yeşil dönüşüme” katkı sunacağını vurgulayan Kocaman, Adana'nın 30 yıl sonrasında da hizmet verebilecek bu merkezden sanayici ve iş insanlarının daha fazla yararlanmasını istedi.
Zahit Alüminyum Kimya Laboratuvar Sorumlusu Gülçin Sarı, program çerçevesinde; eloksal son kalite kontrol sürecini optimize ettiklerini ve üretimdeki operasyonel verimliliklerini artırdıklarını anlattı. Öğren Dönüş Programı ile yıllık ortalama kontrol edilen ürün artışının 189 ton., 770 bin TL tasarruf ve yatırım geri dönüş süresinin 4 aydan daha kısa bir sürede gerçekleştiğini belirten Gülçin Sarı, eğitimin kazanımlarını şu şekilde sıraladı:
Konuşmalardan sonra yalın üretim eğitimi alan firma temsilcilerine sertifikaları sunuldu.
Copyright © 2025 ZAHİT ALÜMİNYUM Tüm Hakları Saklıdır.
sahne
medya